Sya Hembygdsförening

Spångsholms IF

 

Nu ägnar vi oss åt en tillbakablick:

Den 19/7 1931 samlades ett antal personer för att diskutera möjligheten att bilda en idrottsförening.  Resulterade i att ett möte hölls den 26/7 1931 då det fastslogs att man skulle bilda en Idrottsförening "Spångsholms IF". Protokoll från båda dessa möten finns att läsa.Det var från början fotboll som var den huvudsakliga inriktningen. Redan från början fick man tillgång till fotbollsplanen, Vetavallen, som man sedan hållit till på under klubbens hela existens. Under 30- och 40-talen bedrev man också allmän idrott, men det var i mindre omfattning. Enligt allmän uppfattning hade man det bästa fotbollslaget 1939. Då låg man i topp i Östgötaserien klass 1, med den serieindelning som då gällde. 

 

Prissamlingen

Föreningen har samlat på sig åtskilliga priser under åren. Dessa finns  uppställda i museibyggnaden. De äldsta är gigantiska och det har krävts åtskilligt med svett och möda för att vinna dem.

 

Utöver prissamlingen finns Disponent Edstrand fotbollsskor. Föreningens fotbollsväska som togs fram under ca 1980-talet. T-shirtar i olika storlekar. Träningsoverall jacka. Foton på olika laguppställningar från 1930-talet och framåt. Vimplar från olika föreningar, både svenska och utländska lag som  föreningen mött under årens gång, m.m. Tidningsurklipp från händelser

Föreningens flagga som hissades på föreningens alla hemmamatcher.